Vzw Durme

Vzw Durme is één van de drie erkende terreinbeherende natuurverenigingen die al meer dan 45 jaar staat voor natuurbehoud en meer biodiversiteit langs Durme, Moervaart en Schelde. Ze beheren natuurreservaten in 11 gemeenten. Zo zorgen ze voor meer natuur in het Waas- en Scheldeland.

Daarnaast brengen ze mensen met een hart voor de natuur samen. Ze hebben een honderdtal vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Elk jaar genieten meer dan 50.000 bezoekers van begeleide wandelingen, tentoonstellingen, workshops, (kinder)cursussen, verjaardagsfeestjes voor kinderen en natuuruitstappen in onze natuurgebieden.

Vzw Durme staat ook sterk als educatieve vereniging. In de twee bezoekerscentra in Lokeren (Molsbroek) en Berlare (Donkmeer) komen jaarlijks zo’n 460 groepen (jong en oud) langs voor een begeleide wandeling, natuuractiviteit of tentoonstelling. Vogels spotten, kriebeldiertjes zoeken of biologisch wateronderzoek, je komt steeds op een interactieve manier in aanraking met de natuur.

Een aanrader!

Contactpersoon: 
Marieke De Vos
Telefoonnummer: 
09 348 30 20
E-mailadres: 
Adres: 
Molsbergenstraat 1 9160 Lokeren
Routebeschrijving: