Wandeling Rozen

De Rozen was een wat afgezonderde buitenwijk van Lokeren die tot diep in de middeleeuwen met het centrum enkel verbonden was door een veer. In 1754, na de rechttrekking van de Durme, werd er een nieuwe brug gelegd, die na de aanleg van de brug naar het station in het centrum in 1847, “de oude brug” werd genoemd. Vandaag bevat de buurt “Rozen” heel wat meer dan enkel de Rozenstraat. Verschillende buurtgemeenschappen liggen samen in deze meest oostelijke hoek van Lokeren. Er is de buurt Bospark waar heel wat jonge gezinnen zich vestigden vanaf het einde van de jaren zestig in en rond de “vogelwijk”. In de buurt Molsbergen liggen groen, woonhuizen en KMO-zone E17-2 zusterlijk bij elkaar. In de buurt van d’Oude Brug zijn gelukkig nog heel wat handelszaken en cafés gevestigd. Het vroegere stedelijke slachthuis –nu een privébedrijf- zorgde in deze buurt vanaf de jaren ’50 voor heel wat bedrijvigheid. Hoewel deze buurten zeer verscheiden zijn, hebben ze toch alle één ding gemeen: Feesten kunnen ze als de beste!
Een bezoek aan de begraafplaatsen op d’Oude Brug is een versteende les in Lokerse geschiedenis: merkwaardige grafopschriften, familiegrafkelders en indrukwekkende monumenten vertellen heel wat over de Lokerse samenleving.
Opmerkelijk is dat ook deze Lokerse buurt zoveel groen bezit: het stedelijk Bospark, de stedelijke Nachtegaalterreinen, de landelijke Groenstraat, het natuurreservaat Molsbroek, het stedelijk natuurgebied de Buylaersmeersen (met de nestpaal voor ooievaars) en de achterzijde van het stedelijk domein Verloren Bos.
Deze wandeling is 6 km lang.

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Bij de downloads vind je de folder van de wandeling met een beschrijving van de route en een gps-bestand van de route. Beide kan je gebruiken om je te oriënteren tijdens de wandeling. Meer info over de route vind je ook hier: http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4203987/wandelroute/buurt-op-de....

Je kan de folder ook afhalen in het Verloren Bos of bij de Dienst Toerisme van Stad Lokeren.

Soort activiteit: 
Educatief
Familie
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
9-10
11-12
13-15
16-18
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
Gratis
Afstand tot Verloren Bos: 
Minder dan 1 km
Duur activiteit: 
Tussen 1 en 2 uur
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Stad Lokeren - Infopunt Toerisme

Het Infopunt Toerisme van Stad Lokeren heeft heel wat leuke activiteiten voor groepen die Lokeren komen bezoeken. In de handige brochure "Een dagje Lokeren” staan heel wat interessante groepsbezoeken. De folder kan je hier downloaden. Een aanvraag voor een groepsbezoek kan je onder andere via deze link doen of via mail of telefoon. Dankzij onze samenwerking met het Infopunt Toerisme, kunnen groepen (en zeker ook scholen) vanaf 15 personen, die bij ons logeren een eerste groepsbezoek (= gidsvergoeding) gratis krijgen.

Contactpersoon: 
Ann Vervaet
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Markt 2 9160 Lokeren