Wandeling Lokeren Centrum

Wie in het stadscentrum van Lokeren rondwandelt stelt vast dat hij nooit ver van het groen verwijderd is. Openbare parken liggen in een gordel rond de stadskern. De Durme die in het verleden een paar rechtt rekkingen onderging om de verzanding tegen te gaan, trekt hier een spoor van blauw door het vele groen. Tot diep in de 20ste eeuw was de Durme de belangrijkste verkeersader om goederen de stad binnen te brengen. De vergunning die door Keizer Karel in 1555 werd uitgereikt om hier een wekelijkse markt te organiseren, liet Lokeren tot grote bloei komen. Vanaf het midden van de 19de eeuw kende de andere zijde van de Durme een ontwikkeling door de bouw van twee treinstations. In dit gedeelte verrezen statige herenwoningen en groene parkvilla’s zoals het kasteel in het Verloren Bos.
In de stadskern staan heel wat gebouwen die een klassering kregen als monument. Naast de monumentale gebouwen komen er ook vele moderne woningen, appartementsblokken en gerenoveerde woningen bij. Het is immers aangenaam wonen in het midden van zo’n groene stad met vele winkels en horecazaken in de buurt. Met deze 3,5 km lange wandeling maak je kennis met het Lokeren van vandaag.

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Bij de downloads vind je de folder van de wandeling met een beschrijving van de route en een gps-bestand van de route. Beide kan je gebruiken om je te oriënteren tijdens de wandeling. Meer info over de route vind je ook hier: http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4203981/wandelroute/buurt-op-de....

Je kan de folder ook afhalen in het Verloren Bos of bij de Dienst Toerisme van Stad Lokeren.

Soort activiteit: 
Educatief
Familie
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
9-10
11-12
13-15
16-18
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
Gratis
Afstand tot Verloren Bos: 
In het Verloren Bos
Duur activiteit: 
Tussen 1 en 2 uur
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Stad Lokeren - Infopunt Toerisme

Het Infopunt Toerisme van Stad Lokeren heeft heel wat leuke activiteiten voor groepen die Lokeren komen bezoeken. In de handige brochure "Een dagje Lokeren” staan heel wat interessante groepsbezoeken. De folder kan je hier downloaden. Een aanvraag voor een groepsbezoek kan je onder andere via deze link doen of via mail of telefoon. Dankzij onze samenwerking met het Infopunt Toerisme, kunnen groepen (en zeker ook scholen) vanaf 15 personen, die bij ons logeren een eerste groepsbezoek (= gidsvergoeding) gratis krijgen.

Contactpersoon: 
Ann Vervaet
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Markt 2 9160 Lokeren