Verloren Bos Highland Games

De Highland Games zijn traditionele volksspelen die zijn ontstaan in de hooglanden van Schotland. Tegenwoordig worden overal ter wereld Highland Games gehouden. Centrale elementen zijn kracht, samenwerking en fun. Typische proeven zijn touwtrekken, boomstamwerpen, boomstamzagen, hamerwerpen, klepelhangen, steenstoten, zwaardhouden, boogschieten, hoefijzerwerpen, bandenwerpen, strobaalwerpen, boomstamslepen, wijnvaten rollen. Deze kunnen aangevuld worden met ludieke spellen als zakkenloop XL, eierworp, trefbal, darts, behendigheidsproeven….

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

De highland games kan je spelen op het grasplein in het park. Concrete afspraken maak je rechtstreeks met de organisator.

Soort activiteit: 
Teambuilding
Familie
Spel
Sport
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12
13-15
16-18
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
> 5 euro
Afstand tot Verloren Bos: 
In het Verloren Bos
Duur activiteit: 
Halve dag
Organisator: 

Cedalion

Sinds 2011 organiseert Cedalion teambuildings voor bedrijven en verenigingen. Stap voor stap groeiden ze en breidden ze het aanbod uit. Naast de klassieke teambuildings voor bedrijven organiseren ze ook sportdagen voor scholen en sportkampen voor sportdiensten of individuele activiteiten voor groepen.
In de Griekse mythologie is er een verhaal over een kleine jongen die een groot verschil maakte. De reus Orion was blind geraakt en moest op zoek naar de zonnegod Helios die hem zou kunnen genezen. De zoektocht van de blinde Orion was hopeloos. Tot de dienaar van Hephaestus zijn hulp aanbood. Deze kleine dienaar, genaamd Cedalion, stelde zich op de schouders van de grote Orion en door gebruik te maken van elkaars sterke eigenschappen bereikten ze Helios.
Net als de kleine Cedalion toen, proberen zij steeds om u van dienst te zijn.

Contactpersoon: 
Bert D'Hanis
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Berkenlaan 21 , 9160 Lokeren