Sssssssstilte-wandeling

Dit wordt een unieke ervaring: in groep kennismaken met het geluid van de stilte. Toestellen zoals stethoscopen en decibelmeters helpen je om te luisteren naar het ruisen van de wind, het kabbelen van een beekje, het zoemen van een bij of de sapstroom van een boom. Tijdens de wandeling kom je via eenvoudige en plezante opdrachtjes heel wat te weten over wat stilte voor jou betekent.
De stiltewandeling staat open voor iedereen: kinderen (ook scholen), jongeren en volwassenen. Voor iedereen die tot rust wil komen.
Startpunt voor deze wandeling is het meest rustgevende gebied in groot-Lokeren: het natuurreservaat de Linie in Eksaarde-Lokeren. Dit is verder weg van het Verloren Bos (6,5 km enkel wandelen) en is dus niet zo makkelijk te voet te bereiken. Deze wandeling is zeer geschikt als teambuilding en kan eventueel gecombineerd worden met een etentje of een drankstop voor of na de wandeling.

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Neem contact op met Infopunt Toerisme om een afspraak te maken met de gids. Per verblijf heb je recht op 1 gratis gidsbeurt.

Route naar activiteit van het Verloren Bos: 
Soort activiteit: 
Natuur
Familie
Teambuilding
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
4-6
7-8
9-10
11-12
13-15
16-18
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
Gratis
Afstand tot Verloren Bos: 
Meer dan 5 km
Duur activiteit: 
Tussen 1 en 2 uur
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Stad Lokeren - Infopunt Toerisme

Het Infopunt Toerisme van Stad Lokeren heeft heel wat leuke activiteiten voor groepen die Lokeren komen bezoeken. In de handige brochure "Een dagje Lokeren” staan heel wat interessante groepsbezoeken. De folder kan je hier downloaden. Een aanvraag voor een groepsbezoek kan je onder andere via deze link doen of via mail of telefoon. Dankzij onze samenwerking met het Infopunt Toerisme, kunnen groepen (en zeker ook scholen) vanaf 15 personen, die bij ons logeren een eerste groepsbezoek (= gidsvergoeding) gratis krijgen.

Contactpersoon: 
Ann Vervaet
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Markt 2 9160 Lokeren