Speuren naar sporen

Al is het in de natuur soms moeilijk om dieren te zien, toch vind je overal sporen terug. En dan spreken we niet alleen van nesten, braakballen en uitwerpselen. Ook een vreemd gekleurd blaadje, een takje met vraatsporen, een omgewoeld plekje in de aarde of een stuk losgekomen schors kan duiden op de aanwezigheid van een dier. Een wandeling onder leiding van een natuurgids waarbij gezocht wordt naar diersporen in het natuurreservaat.

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Rechtstreeks boeken bij vzw Durme.

Route naar activiteit van het Verloren Bos: 
Soort activiteit: 
Natuur
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
9-10
Richtprijs per persoon: 
2 euro < 5 euro
Afstand tot Verloren Bos: 
Tussen 1 en 2,5 km
Tussen 2,5 en 5 km
Duur activiteit: 
Halve dag
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Vzw Durme

Vzw Durme is één van de drie erkende terreinbeherende natuurverenigingen die al meer dan 45 jaar staat voor natuurbehoud en meer biodiversiteit langs Durme, Moervaart en Schelde. Ze beheren natuurreservaten in 11 gemeenten. Zo zorgen ze voor meer natuur in het Waas- en Scheldeland.

Daarnaast brengen ze mensen met een hart voor de natuur samen. Ze hebben een honderdtal vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Elk jaar genieten meer dan 50.000 bezoekers van begeleide wandelingen, tentoonstellingen, workshops, (kinder)cursussen, verjaardagsfeestjes voor kinderen en natuuruitstappen in onze natuurgebieden.

Vzw Durme staat ook sterk als educatieve vereniging. In de twee bezoekerscentra in Lokeren (Molsbroek) en Berlare (Donkmeer) komen jaarlijks zo’n 460 groepen (jong en oud) langs voor een begeleide wandeling, natuuractiviteit of tentoonstelling. Vogels spotten, kriebeldiertjes zoeken of biologisch wateronderzoek, je komt steeds op een interactieve manier in aanraking met de natuur.

Een aanrader!

Contactpersoon: 
Marieke De Vos
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Molsbergenstraat 1 9160 Lokeren