Roofvogeldemonstratie

Koppel het aangename aan het educatieve en laat een meesterverteller je meevoeren in de wereld van de roofvogels. Als je wil, mag je eens een buizerd of een valk op je hand dragen. En de echte durvers, die mogen eens om ter snelst een muis proberen vangen in een race tegen de machtige arend (maak je geen zorgen, je krijg veel meters voorsprong!).

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Valkerij Ardanwen komt met een paar vogels, geeft er de hele namiddag uitleg over en laat een paar roofvogels vliegen. Als afsluiter mogen alle kinderen een roofvogel op de hand dragen en eventueel zelf eens vliegen. Mark De Vleminck is een meesterverteller en een schitterende entertainer. Bekijk het op deze video zeker zelf eens! Mark komt tot in het Verloren Bos tegen een onkostenvergoeding.

Soort activiteit: 
Educatief
Natuur
Show
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12
13-15
16-18
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
2 euro < 5 euro
Afstand tot Verloren Bos: 
In het Verloren Bos
Duur activiteit: 
Halve dag
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Valkerij Ardanwen

Als kleine jongen was valkenier Mark De Vleminck al gefascineerd door dieren en de middeleeuwen. Leven zoals in de middeleeuwen is niet meer mogelijk,
maar de dieren zijn uiteraard onveranderd gebleven.

Een eerste passie was leren paardrijden. Na jarenlange lessen en het vele rijden had Mark dit onder de knie. Dan kwam de tweede passie, de vogels. Op dat moment vond Mark werk als verantwoordelijke in een kinderboerderij met mentaal gehandicapten. Daar is hij zich dan meer en meer beginnen toeleggen op de vogels via het africhten van papegaaien, parkietachtigen. Beetje bij beetje is hij dan overgeschakeld naar... onze roofvogels.

Sindsdien gaat het vlot. In het begin hielden wij ons enkel bezig met het africhten en trainen van de vogels van enkele jagers en fervente liefhebbers. Tot er op een dag besloten werd de stap te zetten om onze eigen valkerij te beginnen. Ondertussen doen wij al demonstraties met paarden en roofvogels, hebben wij al shows gedaan samen met de beroemde Mario Luraschi, mee gedaan aan films en series, reclamespots, en nog veel meer....

Wij trainen onze vogels niet enkel om hun vlieggewicht te halen, maar meer op het vertrouwen dat ze moeten krijgen in ons. De training duurt ook veel langer dan normaal maar de vogels kunnen veel gemakkelijker ingezet worden in onze shows en dergelijke.

Wij hebben al ondervonden dat meer en meer mensen onze methode met succes beginnen toe te passen. Eén van onze favoriete bezigheden is het jagen met de vogels. Er is niets zo mooi als je eigen vogels een prooi te zien slaan.

Maar, heel ons ontstaan is ook in beeld gezet door Ketnet. Kijk gerust hier om het filmpje te zien.

Contactpersoon: 
Mark De Vleminck
Telefoonnummer: 
Adres: 
Brusselsesteenweg 511 9402 Meerbeke