(Ochtend-) Wandeling in de Daknamse Meersen

In de Daknamse Meersen wandel je tussen bloemrijke hooilanden, verspreide bosjes, knotwilgenrijen en talrijke sloten. Je vindt er zeldzame water- en moerasplanten, zoals moeraskruiskruid, waterdrieblad, wateraardbei, groot blaasjeskruid, waterviolier, holpijp en verschillende fonteinkruiden. In een schraal stukje hooiland groeit ook de zeldzame vleeskleurige orchis. Een oude spoorwegbedding is nu een een populair fiets- en wandelpad. Vanop die bedding heb je een goed zicht op de hooilanden, die bruisen van het leven. Je kan dit natuurgebied op eigen houtje verkennen of je kan je ook laten rondleiden door een ervaren gids van Natuurpunt. De wandeling is vier kilometer lang. Op sommige plaatsen kan de wandeling iets uitgebreid worden zodat je nog wat extra bezienswaardigheden kan meepikken.
Je kan er ook voor kiezen (met of zonder gids) om er een speciale ochtend of avondwandeling: vogels die dan hun zanghoogtepunt hebben, het achtergrondgeluid dat geleidelijk aan toeneemt, ...

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

De route start in het centrum van Daknam. Je kan ook inpikken op het stuk van de route dat het dichtste tegen het Verloren Bos ligt (nummer 11). Aanduiding 11 ligt op minder dan 1 kilometer van het Verloren Bos en is bereikbaar via het wandel- en fietspad op de oude spoorwegbedding. De uitgebreide brochure bevat een goede wegomschrijving en bevat interessante wetenswaardigheden over wat je zoal tegenkomt onderweg. De kaart kan je apart downloaden. Een papieren exemplaar kan je verkrijgen bij Natuurpunt.
Je kan terecht bij Paul Durinck voor een geleide wandeling. De gidsen kunnen zeer gepassioneerd vertellen over de Daknamse Meersen, maar het zijn allemaal vrijwilligers. Maak daarom goede afspraken rond wanneer de rondleiding het beste past voor jullie beiden.
Up to date info vind je hier: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/daknamse-meersen

Route naar activiteit van het Verloren Bos: 
Soort activiteit: 
Teambuilding
Natuur
Familie
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12
13-15
16-18
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
Gratis
Afstand tot Verloren Bos: 
Minder dan 1 km
Duur activiteit: 
Halve dag
Organisator: