Nobelpad - interactieve kunstroute

In het Catharinastraatje te Daknam werd in het kader van deze Reynaert traditie voor jong en oud een ‘interactieve’ kunstroute gerealiseerd.
De dieren uit het verhaal spreken immers ook kinderen aan. Aan de hand van 10 figuren uit “Van de Vos Reynaerde” kunnen zij op speelse wijze hun kennis uitbreiden van ons lokaal erfgoed.

Hoe ziet de interactieve kunstroute eruit? Je wandelt langs tien figuren uit het Reynaertverhaal. De tekening en het ontwerp van de figuren komt van de hand van Riet Fransen, een lokale illustratrice/kunstenares (www.atelierriet.be). De uitvoering werd verricht door Johan De Wilde, leerkracht VTI St.-Laurentius. De tien gekozen figuren/personages nodigen uit tot interactie of wisselwerking. Op de website van het Nobelpad kan je de tien personages zien en de ermee verbonden opdracht. Klik ook op de naam van de figuur om de leuke kleurplaten te ontdekken!

Lees zeker ook eerst het Reynaertverhaal eens in het kort.

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Het is geen gegidste wandeling. Alle nodige info vind je hier: https://nobelpad.be/. Het is iets meer dan twee kilometer wandelen vanaf het Verloren Bos. Je kan wel de hele tijd over het fietspad op de oude spoorlijn wandelen tot aan de troon van koning Nobel in Daknam.

Route naar activiteit van het Verloren Bos: 
Soort activiteit: 
Natuur
Familie
Teambuilding
Spel
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
-3
4-6
7-8
9-10
11-12
Ouder dan 18
Richtprijs per persoon: 
Gratis
Afstand tot Verloren Bos: 
Tussen 1 en 2,5 km
Duur activiteit: 
Tussen 1 en 2 uur