Kennismaking met de riddertijd

Wanneer de Ridders van Pendragon komen lesgeven, doen ze dit op een manier dat ze de kinderen zoveel mogelijk kunnen boeien. Zo steken ze er veel van op. En houden ze er veel van bij ook! In sommige scholen zijn ze een echte vaste waarde, waar soms leerlingen van het zesde leerjaar ze nog komen begroeten en weetjes vertellen die ze gehoord hebben toen ze in het eerste of tweede leerjaar zaten.
Ze proberen de leerlingen (en leerkrachten) dan ook te betrekken in onze les, die meestal circa anderhalf uur duurt. De les wordt aangepast naargelang de leeftijd van de kinderen. Daarnaast nemen ze heel wat materiaal mee, zodat ze bijna alles wat we vertellen, ook daadwerkelijk kunnen laten zien. Daar zit de sterkte van de Ridders van Pendragon dan ook voor een groot deel in: ze weten zeer veel over de middeleeuwen, maar ze kunnen het ook laten zien en voelen... én op een gepassioneerde manier brengen! Wat er voor de leerlingen voor zorgt dat voor hun ogen de middeleeuwen terug tot leven komen!

Deze leuke en levendige kennismaking met de middeleeuwen kan eventueel nog gevolgd worden door een schildknapenschool (kwintijn, ringsteken, balletje klop en boogschieten).

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Je kan de Ridders van Pendragon rechtstreeks boeken. Als richtprijs kost een kennismaking met de middeleeuwen ongeveer 5 euro per leerling. De schildknapenschool is 5 euro per leerling extra.
Beide onderdelen duren elk ongeveer anderhalf uur.
Voorzie wel een beetje assistentie bij de Ridders voor het begeleiden van de leerlingen.
De maximum grootte van de groep is best een veertigtal leerlingen. Meer verloopt iets moeizamer. Ze kunnen als het moet uiteraard ook enkele keren per dag lesgeven.
De schildknapenschool is opgedeeld in vier spelletjes: groepen van max 7 personen is ideaal, gezien de leerlingen anders telkens te lang moeten wachten. Best 28-30 leerlingen dus per keer hiervoor.

Soort activiteit: 
Show
Spel
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12
Richtprijs per persoon: 
> 5 euro
Afstand tot Verloren Bos: 
In het Verloren Bos
Duur activiteit: 
Tussen 1 en 2 uur
Organisator: 

De Ridders van Pendragon

"de Ridders van Pendragon" is opgericht in 2003. Vanuit de thuisbasis in Sint-Niklaas trekken ze rond op middeleeuwse festivals en kampementen om daar een stukje van de vroege middeleeuwen te doen herleven. Ze zijn ervaren in de middeleeuws krijgskunsten en hebben geen angst dit aan u te tonen! De ridders zijn getraind in verschillende vroegmiddeleeuwse wapen en kunnen u, naast de demonstratie in een gevecht, u er gerust ook een woordje uitleg over geven. De Ridders van Pendragon zijn de ideale personen om jouw groep met de middeleeuwen kennis te laten maken!

Contactpersoon: 
Maarten Callens
Telefoonnummer: