Een bezoek aan de Sint-Laurentiustoren en het beiaardmuseum

In de toren van de Sint-Laurentiuskerk op de Markt werd een boeiend torenmuseum ingericht. Foto’s, tijdsdocumenten en voorwerpen vertellen de geschiedenis van de toren, de beiaard en de klokken. Benieuwd naar hoe groot een wijzer van het torenuurwerk eruitziet van dichtbij? Of hoe je met 49 klokken muziek kan maken? Het antwoord op deze en veel meer vragen kom je te weten tijdens deze gidsbeurt. Ook voor kinderen is een torenbeklimming een spannende belevenis. In de beiaardkamer kunnen ze op de beiaardtoetsen kloppen en op de computer de livebeelden zien van de Markt. Met een beetje geluk zie je ook de slechtvalken die boven in de toren wonen, in het echt of op de camerabeelden. Het prachtige uitzicht over de stad en haar omgeving krijg je er gratis bovenop.
Voor kinderen is een torenbeklimming een spannende belevenis, in de beiaardkamer kunnen ze op de beiaardtoetsen kloppen en met een joystick de camera bewegen om livebeelden te zien van de markt.
Wil je weten hoe zo een gidsbeurt er aan toe gaat? Check dan zeker dit filmpje: https://www.tvoost.be/nieuws/slechtvalk-legt-weer-eieren-in-toren-sint-l....

Soort activiteit: 
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12