Bomenleerpad - Fauna en Flora in en rond het Verloren Bos

In het Verloren Bos is er een grote verscheidenheid aan bomen. Bomen hebben vele functies: ze zuiveren onze levensnoodzakelijke lucht, ze maken een omgeving weer leefbaar en aantrekkelijk voor de mens en ze zijn een veilige thuis voor vogels en andere dieren. Elke boomsoort heeft zijn specifieke eigenschappen en gebruik. Vele boomsoorten hebben ook een speciale symboliek. In deze brochure staan maar liefst 13 verschillende boomsoorten. Kan jij ze allemaal vinden in het Verloren Bos?
In tegenstelling tot de grotere wandeling Bomen vertellen hun geheimen richt deze uitstap zich op een klein gebied: het park Verloren Bos met het bijhorende stedelijk arboretum. Deze gegidste wandeling belicht niet enkel bomen, maar vertelt ook uitgebreid over de fauna en flora in dit gebied.
Je kan de wandeling uitbreiden met een bezoek aan de Buylaersmeersen. Met een beetje geluk maak je kennis met de familie Ooievaar in dit natuurreservaat.
Je kan deze wandeling ofwel met een gids maken (meer info bij Infopunt Toerisme). Op het einde van de wandeling krijg je dan de brochure Bomenleerpad in het park Verloren bos mee naar huis. Je kan ook zelf de brochure downloaden of krijgen bij ons en zelf de wandeling gidsen. Je kan dan meer stil blijven staan bij je leerdoelen.
Voor de jonge deelnemers kan deze trip gecombineerd worden met de speeltuin van het Bospark

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Download het boekje en print het uit of vraag je papieren exemplaar van de folder in het Verloren Bos of bij de dienst Toerisme. De bomen staan aangeduid op het plannetje. Je kan zelf de wandeling organiseren en iets vertellen over elke boom. Alternatief kan je dit ook als een gegidste wandeling aanvragen bij het Infopunt Toerisme. Per verblijf heeft elke groep recht op 1 gratis gidsbeurt.

Downloads: 
Soort activiteit: 
Natuur
Familie
Spel
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12
Richtprijs per persoon: 
Gratis
Afstand tot Verloren Bos: 
In het Verloren Bos
Duur activiteit: 
Minder dan 1 uur
Tussen 1 en 2 uur
Organisator: 

Stad Lokeren - Infopunt Toerisme

Het Infopunt Toerisme van Stad Lokeren heeft heel wat leuke activiteiten voor groepen die Lokeren komen bezoeken. In de handige brochure "Een dagje Lokeren” staan heel wat interessante groepsbezoeken. De folder kan je hier downloaden. Een aanvraag voor een groepsbezoek kan je onder andere via deze link doen of via mail of telefoon. Dankzij onze samenwerking met het Infopunt Toerisme, kunnen groepen (en zeker ook scholen) vanaf 15 personen, die bij ons logeren een eerste groepsbezoek (= gidsvergoeding) gratis krijgen.

Contactpersoon: 
Ann Vervaet
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Markt 2 9160 Lokeren