Biologisch wateronderzoek Molsbroek

In de educatieve poel van het Molsbroek leven heel wat dieren en planten. Je gaat vissen in de poel, en probeert de gevangen dieren op naam te brengen met zoekkaarten. Dat gaat van eenoogkreeftjes en watervlooien, tot bloedzuigers en kikkervisjes. Je zoekt naar al het mogelijke waterleven dat je kan vinden. Je kan de biotische index bepalen en verschillende stalen met elkaar vergelijken. Een topactiviteit van vzw Durme.

Praktische info (boeken, benodigdheden, etc.): 

Boek rechtstreeks bij vzw Durme. De activiteit gaat door aan het bezoekerscentrum van vzw Durme. Dit is 3km te voet langs de dijk en langs het natuurreservaat De Buylaers en het Molsbroek. De wandeling kan je al gebruiken voor enkele leuke observaties zoals het ooievaarsnest. De kortste weg voert voor een deel langs een drukkere baan en is 2,5 km te voet.

Route naar activiteit van het Verloren Bos: 
Soort activiteit: 
Natuur
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
11-12
Richtprijs per persoon: 
2 euro < 5 euro
Afstand tot Verloren Bos: 
Tussen 1 en 2,5 km
Tussen 2,5 en 5 km
Duur activiteit: 
Halve dag
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Vzw Durme

Vzw Durme is één van de drie erkende terreinbeherende natuurverenigingen die al meer dan 45 jaar staat voor natuurbehoud en meer biodiversiteit langs Durme, Moervaart en Schelde. Ze beheren natuurreservaten in 11 gemeenten. Zo zorgen ze voor meer natuur in het Waas- en Scheldeland.

Daarnaast brengen ze mensen met een hart voor de natuur samen. Ze hebben een honderdtal vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Elk jaar genieten meer dan 50.000 bezoekers van begeleide wandelingen, tentoonstellingen, workshops, (kinder)cursussen, verjaardagsfeestjes voor kinderen en natuuruitstappen in onze natuurgebieden.

Vzw Durme staat ook sterk als educatieve vereniging. In de twee bezoekerscentra in Lokeren (Molsbroek) en Berlare (Donkmeer) komen jaarlijks zo’n 460 groepen (jong en oud) langs voor een begeleide wandeling, natuuractiviteit of tentoonstelling. Vogels spotten, kriebeldiertjes zoeken of biologisch wateronderzoek, je komt steeds op een interactieve manier in aanraking met de natuur.

Een aanrader!

Contactpersoon: 
Marieke De Vos
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Molsbergenstraat 1 9160 Lokeren