Begeleide seizoenswandeling

Tijdens deze begeleide wandeling in een natuurreservaat, wordt een algemeen beeld geschetst van het gebied. Afhankelijk van het seizoen komen verschillende zaken aan bod die we tijdens de wandeling tegenkomen. In de lente zijn de kokmeeuwen volop aan het nestelen, terwijl in de herfst de eekhoorns en gaaien hun wintervoorraad aanleggen. Je kan deze wandeling houden in de Buylaers, net naast het Verloren Bos of in het Molsbroek, een kleine 3 km wandelen (je kan tijdens die wandeling wel al starten met de gids). De Buylaers is een natuurgebied van 20 hectare en is gelegen op de linkeroever van de Durme. De meersen langs de Durme hebben hier grotendeels hun historisch uitzicht behouden met weinig beplantingen in de vlakte, fraaie vochtige hooilanden met daarnaast een aantal rietveldjes. Het Molsbroek is een, naar Vlaamse normen, vrij groot natuurreservaat (ongeveer 80 hectare) met optimale toegankelijkheid en heeft nog meer te bieden dan De Buylaers. De wandeldijk biedt een mooi zicht op de diverse natuur: een uitgestrekte moerasvlakte met talrijke watervogels, elzenbroeken, rivierduinen, rietvelden en vochtige graslanden.

Route naar activiteit van het Verloren Bos: 
Soort activiteit: 
Natuur
Educatief
Geschikt voor de volgende leeftijden: 
7-8
9-10
11-12
Richtprijs per persoon: 
2 euro < 5 euro
Afstand tot Verloren Bos: 
In het Verloren Bos
Minder dan 1 km
Tussen 1 en 2,5 km
Tussen 2,5 en 5 km
Duur activiteit: 
Halve dag
Tussen 1 en 2 uur
Tussen 2 en 4 uur
Organisator: 

Vzw Durme

Vzw Durme is één van de drie erkende terreinbeherende natuurverenigingen die al meer dan 45 jaar staat voor natuurbehoud en meer biodiversiteit langs Durme, Moervaart en Schelde. Ze beheren natuurreservaten in 11 gemeenten. Zo zorgen ze voor meer natuur in het Waas- en Scheldeland.

Daarnaast brengen ze mensen met een hart voor de natuur samen. Ze hebben een honderdtal vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Elk jaar genieten meer dan 50.000 bezoekers van begeleide wandelingen, tentoonstellingen, workshops, (kinder)cursussen, verjaardagsfeestjes voor kinderen en natuuruitstappen in onze natuurgebieden.

Vzw Durme staat ook sterk als educatieve vereniging. In de twee bezoekerscentra in Lokeren (Molsbroek) en Berlare (Donkmeer) komen jaarlijks zo’n 460 groepen (jong en oud) langs voor een begeleide wandeling, natuuractiviteit of tentoonstelling. Vogels spotten, kriebeldiertjes zoeken of biologisch wateronderzoek, je komt steeds op een interactieve manier in aanraking met de natuur.

Een aanrader!

Contactpersoon: 
Marieke De Vos
E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Adres: 
Molsbergenstraat 1 9160 Lokeren